Erik Geurtjens

Maak kennis met Erik Geurtjens, Directeur SOCOTEC Geotechnics

do, 10/10/2024 - 16:09

Erik Geurtjens  begon zijn loopbaan bij het bedrijf in 1986 en na een korte onderbreking kwam hij in 1994 terug. Sinds 1995 maakt hij deel uit van het directieteam. We spraken met Erik over zijn uitdagingen, de toekomst van SOCOTEC Nederland en zijn adviezen voor jonge professionals. 

Grote uitdagingen binnen zijn rol als directielid

Doordat Erik van oorsprong geotechnisch adviseur is, merkt hij dat hij soms teruggetrokken wordt in de dagelijkse productie. Dit is een uitdaging voor hem in zijn rol als directeur. "Ik moet ervoor waken dat ik niet steeds weer de productie in word getrokken", zegt hij. Hij benadrukt het belang van focus op zijn leidinggevende verantwoordelijkheden en het begeleiden van het bedrijf naar verdere groei en ontwikkeling.

Ontwikkelingen die energie geven

De enorme hoeveelheid kennis binnen SOCOTEC maakt Erik enthousiast. "Er is zoveel expertise aanwezig, en het is een uitdaging om deze ook naar Nederland te halen", vertelt hij. Erik ziet volop mogelijkheden in de samenwerking met andere onderdelen van SOCOTEC, zoals SOCOTEC Risk Management & Claims. "Samen optrekken met internationale vestigingen is ontzettend leuk en biedt kansen om kennis en ervaring te delen."

De toekomst van SOCOTEC Nederland

Over de toekomst van SOCOTEC Nederland is Erik bijzonder positief. "We zijn eigenlijk net pas opgestart", legt hij uit. SOCOTEC Nederland is bezig met een professionaliseringsslag op diverse gebieden zoals HR, marketing en financiën. Daarnaast groeit het contact met buitenlandse vestigingen, wat de samenwerking op internationaal niveau versterkt. Erik kenmerkt SOCOTEC als een groeiend bedrijf, wat voor alle medewerkers veel kansen biedt.

Advies voor jonge werknemers

Voor nieuwe of jonge medewerkers heeft Erik waardevol advies: "SOCOTEC Geotechnics is een dynamisch bedrijf waar jonge mensen snel veel verantwoordelijkheid kunnen krijgen." Hij moedigt nieuwe werknemers en young potentials aan om een proactieve houding aan te nemen. "Neem geen afwachtende houding aan. Als je wilt dat dingen veranderen, neem dan zelf het roer in handen. Het geeft enorm veel voldoening als je je doelen bereikt."

Wat maakt werken bij SOCOTEC zo leuk?

Erik hoeft niet lang na te denken over wat het werk binnen SOCOTEC zo plezierig maakt. "Leuk werk, leuke collega's, meer dan genoeg uitdagingen, een informele sfeer en korte lijnen. In overleg is heel veel mogelijk." Hij voegt lachend toe: "Kortom, ik ervaar SOCOTEC als het leukste bedrijf in Nederland. Anders had ik hier niet al ruim 30 jaar gewerkt!"

Een fase van transitie

Tot slot benadrukt Erik dat SOCOTEC Geotechnics momenteel in een transitiefase zit, niet vanwege de overname door SOCOTEC, maar vooral door de snelle groei die het bedrijf heeft doorgemaakt. "We maken een professionaliseringsslag door, en dat kost gewoon tijd", legt hij uit. Ondanks de uitdagingen is hij positief: "Er wordt hard gewerkt en dat werpt zijn vruchten af. Het duurt nog wel een jaar of twee voordat we deze transitiefase hebben doorlopen, maar er is licht aan het einde van de tunnel." Met een positieve blik op de toekomst en een sterk vertrouwen in het team, is Erik klaar om samen met zijn collega’s SOCOTEC Nederland verder te laten groeien.

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen?